Over ons

Transportbedrijf Rietvink uit Julianadorp is een familiebedrijf met meer dan 90 jaar ervaring, echter wel met een jonge visie. Wij beschikken over diverse trekkende en getrokken eenheden die dagelijks door heel Nederland rijden. Met geconditioneerde- en schuifzeilen trailers of semi dieplader rijdt Rietvink ook door het buitenland heen, onder andere naar België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Engeland. Rietvink Transport zet zich sinds 1929 in met humor en passie voor oplossingsgerichtheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Historie

1929
Transportbedrijf Rietvink werd opgericht in 1929 door Piet Rietvink.
Met een Chevrolet ging hij voor de melkfabriek melk ophalen bij de boeren .
Naast het vervoeren van melk werd er zand, vee vervoerd en verhuizingen gedaan.

1932
In 1932 kwam er een grotere Chevrolet, ging hij naar de veemarkt van Purmerend; Schagen en bracht bloembollen naar de Zuid. In 1939 kocht hij een nieuwe, bij de mobilisatie werd de vrachtwagen gevorderd door het leger en moest Piet in dienst. 

1940 - 1965
In juni 1940 kwam Piet thuis en moest opnieuw beginnen ,auto's niet te koop, er werden 2 paarden en een wagen gekocht. Hij ging melk rijden voor zuivelfabriek De Vooruitgang.Met de jaren zijn er vrachtauto's gekocht,werd er vee, bloembollen en allerlei andere transporten gereden. Melk is Piet blijven rijden tot 1965 toen sloot de fabriek. 

1970 - 1989
Rond +- 1970 gingen de zoons Arie en Jan Rietvink met het bedrijf door tot 1989. Waarna zoon Arie doorging met het bedrijf, dat in 1990 van uit de Proeftuinweg in het dorp naar een mooie locatie op de Schoolweg verhuisde, waar meer ruimte was voor alle vrachtwagens. 

2003
In 2003 overleed Arie Rietvink op 62 jarige leeftijd, waarna zijn zoon Pieter Rietvink 
de dagelijkse leiding overnam en dochter Tineke de administratie .


Algemene voorwaarden     Privacy policy